viernes, 18 de abril de 2014

INFORMACIONS DE CANAL10EMPORDA I RADIO L'ESCALA SOBRE L'ABS

En el programa de televisió del Canal 10 Empordà del dia 16 d’abril en el espai 10 Noticies es diu que  “després de la polèmica generada amb l'adjudicació de la gestió del CAP de l'Escala a Eulen, ara el procés torna al punt d'inici. La Generalitat va acceptar el recurs presentat per la Fundació Salut Empordà i properament es tornarà a licitar el servei però amb unes noves bases que impedeixin que es repeteixi el cas d'Eulen.”  Radio l’Escala, en els seus informatius va repetir el mateix text.
L’origen d’aquesta noticia surt del programa “ la Casa de la Vila” del Canal 10 Empordà del dia 15 d’abril,  en que l’alcalde de l’Escala així ho va dir desprès d’una entrevista amb el Sr. Padrosa director de CatSalut . L’alcaldessa de  Viladamat, que també estava en l’entrevista, afirma el mateix que l’alcalde de l’Escala.
Personalment, com usuari de l’ABS de l’Escala, he seguit el tema amb molt interès des del principi. La informació que tinc es que desprès de l’adjudicació per la Generalitat de la gestió de l’ABS a Eulen, Fundació Salut Empordà va recórrer a l’Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya  (OARCC) de la Generalitat. Aquest organisme, llavors unipersonal, va tombar l’adjudicació el 15 abril de l’any passat. En aquest punt tindria que haver-hi una nova licitació.
Però Eulen, en defensa del seu interès legítim,  va recórrer contra la resolució de l’OARCC, el dia 25 juny de 2013, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Sala del Contenciós Administratiu, Secció Cinquena, recurs nº 198/2013. Si estic ben informat, aquest recurs encara està per resoldre, a menys que Eulen hagi desistit. Es molt possible que el TSJC doni la raó a l’OARCC, tal com va passar en el cas de  “Aigües Ter Llobregat/Acciona” (300 milions d’Euros “avançats”). Si això quedes aquí, si que tindria que haver-hi una nova licitació.
Si tot lo anterior es cert,  la meva preocupació es: que passarà si el TSJC dona la raó a Eulen ? Pot Eulen o Salut Empordà recórrer al Tribunal Suprem com ha fet la Generalitat en el cas de les “aigües” ?
Jo de l’ informació del Sr. Padrosa no me’n refio. Tot i que no crec que en aquest cas Eulen, que contracta moltíssim amb la GdC, hagi avançat diners. No li fa falta.

 l’Escala 18 abril 2014  

No hay comentarios:

Publicar un comentario