domingo, 21 de septiembre de 2014

QUE TENIM DE FER EL GOVERN CATALÀ I NOSALTRES

Desprès de tanta historia amb la consulta no vinculant que no es res més que saber l’opinió dels catalans sobre la independència (si/si o no), o sobre un estat que ja es veurà com es relaciona amb l’Estat espanyol (si/no), fem una reflexió sobre el futur.

Aquesta opinió ens interessa a tots i crec que hi poden haver sorpreses. També a l’Estat espanyol li tindria d’ interessar  per modular politiques que desaconsellin l’independència, que desprès de la consulta no es produeix, si no que en tot cas queda plantejada com una possibilitat si els si/si son mes del 50% dels votants.

Si l’Estat espanyol, mitjançant el Tribunal Constitucional, vol impedir la consulta, hem de demanar com a mínim, que el President Mas posi les urnes i les 3 persones de les taules. Desprès ja actuarà “la autoridad pertinente” i impedirà la consulta. Si això no es fa, posar les urnes que molts dies abans poden estar amagades prop de la taula, el responsable es el President del Govern. No haurà aconseguit lo que ens va prometre i no hi l’excusa de dir que ell va parlar de “consulta legal”, perquè hi la Llei de Consultes aprovada que la fa legal i si legal vol dir que ho permeti l’Estat espanyol, ell ja sabia que no ho permetria i ens hauria fet crear expectatives sense raó i tot seria una jugada de molt mal gust. Si això passes els catalans ens tindríem de mobilitzar fins que el President dimitís i que el Parlament  tries un nou President i aquest un nou Govern i anar fent.

Si el President compleix i hi haurà les urnes al seu lloc almenys a l’hora d’obrir els col·legis. Els catalans hem d’anar al col·legi electoral i si l’autoritat (MM.EE. o la que sigui) no ens deixa votar o entrar allà ens quedem fent cua i si diuen allò de “circulen”,  doncs  anem passejant per davant de col·legi. La idea es “fixar” a la policia en aquest indret, mentre estigui aquí no podrà desplaçar-se a un altre col·legi per impedir la votació. Tampoc tenen tants recursos per anar a tots els col·legis electorals.

Els que anem a intentar votar hem de portar el DNI, si la policia ens el demana l’hem d’ensenyar,  mai violència,  mai enfrontament a la policia.  Si per no marxar del lloc      
( podem passejar pels voltants sense allunyar-nos) ens fan anar a la comissaria, hi anem. Allà vindrà el famós “siéntase” de l’època dels grisos. Hem d’estar disposats a passar hores al lloc, per lo que es recomana portar una bossa amb llibres, tabletes o lo que sigui per passar el temps, també aigua, menjar no cal, ens en donaran si passen moltes hores (poc probable). Mentrestant la policia queda “fixada” a la comissaria.

Aquesta actitud farà que els medis de comunicació pugin treballar, i que en moltes meses es pugui votar. Les votacions no seran vàlides però, algú haurà votat i això ja es important per  fer veure que no es tan fàcil impedir que la gent voti i a la propera vegada ja tindrem més experiència. A part tindrem una enquesta curiosa que podrem analitzar.

En fi, si hem sigut capaços de fer una “kermesse”  el 11 de Setembre podem fer uns actes a on demostrarem que som capaços d’exigir el nostres drets inclús davant de l’autoritat. Si això no passa, malament rai que diuen al meu poble.

El dia que es prohibeixi la consulta, a les 20 hores a la plaça del Ajuntament i planejarem les actuacions de futur.


l’Escala 20 setembre 2014

1 comentario:

  1. Totalmente de acuerdo. Creo que este documento deberíamos suscribirlo

    ResponderEliminar