domingo, 20 de mayo de 2018

A un any de les eleccions municipals


Falta “només” un any per les municipals al nostre poble. En parlem? Som-hi.

Recordem els regidors que varen sortir l’any 2015: 8 Socialistes, 4 CiU, 3 ERC, 1 ICV-EUiA i 1 PP.

El Govern es va formar amb el PSC i ICV-EUiA. 9 regidors, majoria. Mes endavant per incompliment d’un pacte per escrit entre Victor Puga i Angel Rodriguez, aquest últim al no voler deixar el Govern a petició del seu  partit va passar a “regidor no adscrit”.

Els pressupostos de 2018 varen ser aprovats només pels 9 membres del Govern tota l’oposició en bloc va votar en contra. Les  raons de ERC, que altre anys havia votat a favor es: “per no dedicar 1€ a lloguer social”(web ERC). El govern diu que ha augmentat un  28% la quantitat dedicada a les persones. En uns pressupostos, el 100% es dediquen a les persones. El vot en contra de CiU (o PDeCAT) estava condicionat a la no acceptació, entre altres, d’una residència pública per gent gran. Del PP no farem cap comentari.
Quan es parla de la quantitat dedicada a les persones, entenc a les persones amb risc d’exclusió. Si no tot el pressupost es dedicat a totes les persones: policia, neteja.........

En quan pago de ? de la web del Ajuntament surt un 3,27% de Serveis Socials ( que es el que considerem dedicat al col·lectiu de persones que pateixen dificultats econòmiques). Comparat amb el  3,05% del any 2017, l’augment es d’un 7% i no de un 28% com diu el Govern. El pacte abans esmentat a l’any 2015 preveia la dedicació d’un 5% dels pressupostos a Serveis Socials

Es presentaran tots els partits actuals?

PSC crec que sí, inclús no m’imagino un canvi de nom, i crec que amb el mateix nº 1.

PDeCAT pot canviar de nom però es presentarà, i també crec que amb l’actual nº 1, tot i no ser un independentista pur però amb una posició intel·ligent sobre el tema.

A ERC, estan molt animats, i també crec que amb el mateix nº 1 que ha demostrat que és el verdader líder del grup.

ICV-EUiA, està als Comuns, amb Xavier Domènech de President de Podemos. A l’Escala crec que faran llista, no sé si faran primàries, el seu posicionament serà molt més a l’esquerra que fins ara, crec que poden entrar al Ajuntament, pot ser amb una dona de nº 1. Però encara no han treballat per tenir una llista de gent implicada.

El PP va obtenir uns resultats desastrosos el 21-D. El seu nº1, persona preparada i treballadora, crec que no es resident a l’Escala i jo diria que tindrà difícil fer llista si Ciutadans en fa.

Ciutadans el 21-D va passar per davant d’ERC al  nostre poble. M’estranyaria que ningú volgués aprofitar aquesta situació. Segurament a compte del PP. Es el tema que més poca informació tinc, però sé que hi ha moviments.

La CUP te una forma de treballar sense presses. A l’Escala, de moment, no han tret el cap com a partit polític, tot i que hi ha gent que treballa pel poble, sobretot en temes mediambientals i preservació de espais històrics. Menys en polítiques socials, però no hem de descartar que no entrin en el tema. Quan han fet algun acte públic (Pça. Catalunya) els oradors no eren de l’Escala, bona afluència de públic i bons discursos. Falta un líder que combregui amb la vessant independentista,  i amb una política de veritable esquerra (no a aquesta Europa, no OTAN, política social a dojo....). Però encara estant en un procés de catequesis, i els hi costa acceptar apòstates Si es pressenten, segur que entren al Ajuntament. Hi fan falta. 



2 comentarios:

  1. Alguns estan de catequesi quan el que falta és ecumenisme.

    ResponderEliminar
  2. Tu sabrás LLUIS, pero con las mismas recetas se hacen las mismas ensaladas, haciendo lo mismo el resultado no cambia.
    No conozco a los lideres de la Escala, pero si a sus partidos y puedo decir que tanto PSOE como PP son vomitivos, su diferencia, salvo las siglas no existen.
    La izquierda, si algún día la hubo no lucha más que por la poltrona, así que nosotros seremos los únicos responsables de seguir igual, pero L'Escala es tuya.

    ResponderEliminar