lunes, 12 de octubre de 2015

RESULTATS DE LES ELECCIONS DEL 27-S A L’ESCALA

Novetats al nostre poble a nivell electoral. Començarem per comparar els sis grups que han entrat al Parlament.

El clarament guanyador , el grup JxSi treu un 53,54% dels vots emesos, menys que el 56,18% que van treure la suma de vots del 2012 entre CiU i ERC. Però si tenim en compta que Unió es presentava a part i que va treure un 1,79% dels vots, podem considerar que han tret el mateix percentatge en les dos eleccions.

I ara la sorpresa de tot Catalunya, també a l’Escala. C’s pràcticament quadruplica en percentatge i vots els resultats del 2012 (12,1-3,56%; 527-141). El segon lloc per davant de PSC, CUP, PP i CSQEP (ICV-EUiA i Podemos). Desprès en parlarem.

El PSC aguanta. Desprès de les sortides del partit de exconsellers/es i del anterior alcalde, treu un percentatge similar al 2012 (11,64-10,99%), inclús per sobre.

La CUP quasi duplica, quasi. Passa per davant de CSQEP (vaja nom!) i del PP. Un gran resultat, tinguem en compte que no té assemblea local.

El PP fa un mal resultat, si ho comparem amb les eleccions de 2012, baixa a la meitat de percentatge (6,36-12,05%). Com sempre, treu mes vots que a les municipals.

I l’últim de la fila CSQEP , un resultat desastrós, baixa quasi la meitat del percentatge (3,74-6,13%). Només amb el nom ja paga.

Fins aquí els resultats. L’anàlisi ens diu que la participació ha augmentat però menys que a Catalunya ( 7 a 10 punts) en relació a les de 2012. JxSi guanya clarament però el problema es que perd si sumem els seus components en relació a 2012, això també li passa a Catalunya. La diferencia es que a l’Escala ells sols ja sobrepassen el 50% de vots. I tenim que sumar-li la CUP. Vot majoritari independentista, sense embuts, pot justificar el que sigui un Municipi Adherit a la Independència.

C’s, sense ni un sol cartell, sense cap acte electoral i sense ningú que es dediques a fer campanya ( o així ho crec) es col·loca a la segona plaça. Es el vot de les persones que davant de la independència diuen no. No volen votar al PP, que sembla que perd a tot Catalunya. També molt vot de CSQEP que amb la seva posició de defensa del dret a decidir no assegura un no rotund. Podemos al barrejar-se amb ICV-EUiA crec que es perjudica, molta gent que potser hagués votat Podemos vota C’s.

El PSC aguanta bé, li passa lo de sempre a les generals. Te un vot fix que es multiplica, fins ara, a les municipals.

El PP perd a tot Catalunya i va perdre a tot l’Estat a les autonòmiques i municipals. Potser a les generals serà el refugi del vot de la por, inclús al nostre poble.


De CSQEP ja hem criticat el nom. El candidat a la Generalitat era un desconegut fins ara. Altres persones amb projecció com la Dra. Forcades o el Dr. Oliveres, a una no la va voler Podemos i l’altre no va voler ell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario