jueves, 5 de enero de 2017

Externalitzacions al nostre municipi

Estem en un temps en que les noticies dels mitjans parlen de remunicipalització de serveis. Barcelona ( assistència a domicili dels malalts), Paris i Valladolid (servei d’aigua), Puertollano (zona blava), Madrid (serveis funeraris), etc, etc.

A l’Escala tenim molts serveis privatitzats. Aigua ( una multinacional), escombraries (una altre multinacional ), poliesportiu, assistència social a domicili (Suara i últimament es traspassa a Consell Comarcal ), funerària (Mémora, empresa famosa per el seus preus), enllumenat ( empresa Costa Brava), etc. etc.

Últimament davant els problemes d’habitatge de moltes famílies, volen privatitzar els Serveis Socials, almenys en aquest sector. La empresa candidata es una veterana Fundació, SERGI, nascuda a la Garrotxa i amb implantació a molts llocs de la província. Empresa sense ànim de lucre, però que naturalment ha de cobrar per pagar els seus treballadors. Es una Fundació amb prestigi, que ha actuat a molts nivells de la societat, presons, toxicomanies, etc. etc. normalment fent tasques que la administració no feia. Quan les administracions s’han posat al dia han anat assumint les tasques que els hi pertocava ( per ex.: les toxicomanies).

El fet de que el municipi privatitzi un tema clarament del àmbit social vol dir que no esta satisfet amb la feina del equip corresponent. Cosa que no sorprèn, doncs l’equip de bons professionals, esta infradotat de personal, i econòmicament (tema que va provocar el que hi hagi un regidor no adscrit ).
La PAH de l’Escala ha gestionat tots, quan dic tots és tots, els problemes de hipoteques dels convilatans amb les entitats financeres. Ningú ha quedat al carrer per aquest tema i la majoria sense deute o amb una quota molt rebaixada. Els bancs col·laboren amb  nosaltres i ens respecten. Si alguna vegada, poques, hem tingut un problema els hi hem demostrat que teníem força i hem guanyat per afavorir a les persones afectades.


Ara tenim el tema dels lloguers de particulars. Hem actuat en dos llançaments de lloguer particular. En els dos casos els propietaris dels habitatges han quedat satisfets i ens ho han agraït. Amb el habitatge alternatiu hem tingut algun problema amb l’Ajuntament, que SERGI no hi podrà fer res.

Tenim mes de 130 casos “historiats”, tenim una dotzena d’ocupacions de habitatges de entitats financeres controlats i empadronats. Quan un banc a anat a la Justícia per la via penal, ha perdut el plet, continua amb la casa ocupada i ha tingut de pagar els seus advocats, mentre nosaltres tiràvem de Justícia Gratuïta     ( un gran record dels dos últims advocats, d’ofici amb gran ofici i bonhomia )
.
En fi, SERGI serà benvinguda, alguns hem treballat amb ells, però es una despesa inútil i un privatització més que no calia. No anem pel camí de la modernitat (Paris, Barcelona, Madrid) anem endarrere. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario