miércoles, 22 de marzo de 2017

"PARLEM" de CANAL10

Al mateix dia que la PAH de l’Escala feia una xerrada sobre les clàusules terra de les hipoteques, amb molt bona assistència de públic, Canal10 emetia un programa “Parlem” sobre Habitatge, amb una entrevista a una treballadora del Consell Comarcal que es dedica al tema.

Últimament els medis (Radio i TV) municipals s’han fet ressò de la petició d’un grup polític del poble de la dimissió del Regidor d’Habitatge i la Regidora de Serveis Socials, precisament pel problema d’emergència que en aquest tema pateix el nostre poble (tal com reconeix la llei 4/2016 en el seu únic Annex). El grup és ICV-EUiA sense representació al consistori pel transfuguisme del seu únic representant que està al Govern, i que precisament porta el tema de Habitatge.

La treballadora del Consell Comarcal, tota l’entrevista va estar parlant del tema de lloguer social, però fen referencia al Avalloguer que es base en la llei 29/1994  i el decret 54/2008 per persones que tenen nòmina tal com va quedar clar en l’entrevista


Y les famílies que no tenen nòmina ? I les que tenen una nòmina de 700€ ? Aquestes són les famílies que estan registrades a Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Escala com persones en risc d’exclusió.

Curiosament el decret estableix el preu màxim del lloguer segons les zones de Catalunya. Nosaltres estem a la zona B i el lloguer màxim es de 1.000€./mes I si se li vol aplicar una rebaixa del 20% (tal com diuen a l’entrevista) pot quedar en 800. Quina nòmina tenen de tenir els llogaters, si es que en tenen. ?

La solució al problema que tenim a l’Escala està en les lleis 18/2007, 24/2015, 4/2016 de Catalunya sobre Habitatge que ara no repassarem.
Tenim 12 famílies tutelades per la PAH, que viuen ocupant cases dels Bancs i que en cap cas poden pagar un lloguer “normal” encara que sigui mol rebaixat. Si poden pagar el lloguer social que marca la llei 24/2015, art. 5.7, no impugnada pel Constitucional en aquest tema.

Si els mitjans locals volen parlar d’Habitatge, des de la PAH estem disposat a parlar-ne , amb els periodistes, amb membres del Consistori, del Consell Comarcal o amb qui sigui. Això si parlarem del problema al nostre municipi amb dades, realitats i possibilitats legals que el nostres representants al Parlament han posat a la disposició de les Administracions.
També el Parlament Europeu, en la Resolució de l'11 de juny de 2013 sobre habitatge social “..adequar les despeses d'habitatge a la situació familiar i als recursos dels ocupants, mantenint amb tot un esforç de la seva part» i més endavant “..... lluitar contra l'existència d'habitatges buits de llarga durada, en especial, a les zones amb tensions, per lluitar contra l'especulació immobiliària i mobilitzar aquests habitatges per convertir-los en habitatges socials».

Veieu el programa televisiu “Parlem” del dia 10/03/2016


No hay comentarios:

Publicar un comentario