domingo, 25 de junio de 2017

SALUT A TOTES LES POLÍTIQUES

“Aquella nit, la seva mare va estar a punt de portar-la a urgències perquè una estranya picor no la deixava dormir. L’insomni, la depressió i l’estrès, que de vegades adopta la forma d’una dermatitis atòpica, són freqüents en menors i adults amb aquesta espasa de Dàmocles .” La Vanguardia,24/06/2017, sobre desnonaments


L’Ajuntament de l’Escala, en un acte d’externalització (outsourcing) en els Serveis Socials, va contractar el maig-2017  l’empresa SER·GI, pel tema de l’Habitatge.

Fa dos setmanes les companyes de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) de l’Escala anunciaven que el proper dia 27 de juny el responsable del tema d’Habitatge de SER·GI explicaria la situació  al nostre poble sobre lloguers, hipoteques, ocupacions i el pla que l’empresa te previst aplicar. Que ho faria a la Sala d’Actes de l’Ajuntament i de forma pública.

Em va semblar que l’Ajuntament no podia afrontar aquesta realitat de forma pública ja que el seu deure social estava en números vermells. M’explicaré:
Moltes famílies ocupen de forma il·legal habitatges, amb l’angoixa que provoca la situació i de fet una de les famílies, el matrimoni, no els nens, ja han tingut de comparèixer a judici a Figueres pel delicte penal d’usurpació. Aquesta angoixa es transmet als nens  (calculem una dotzena de menors d’edat). A més en algun cas tant els adults com els nens son criticats per la situació i això sobretot en la mainada és un clar problema de salut. En altres casos, per sort, els veïns els hi donen suport

Aquesta setmana em fan saber que l’acte està suspès. Per desgràcia la vaig encertar.

Si algú creu que exagero puc donar més explicacions inclús sobre el terreny. I també explicar de quina forma tan senzilla es pot solucionar el problema. Què fa falta?: Voluntat política.

La persona que treballa per SER·GI, fa bé la feina. Donem-l’hi ànims. Però suposo que depèn de la política del Consistori.

Que és tema de salut pública no hi ha dubte, mireu el núm. 1 del gràfic de la Declaració de Shanghai sobre la Promoció de la Salut ( novembre de 2016). I la sanitat no és competència de l’Ajuntament, però la Salut sí és competència i incumbència.

Bon estiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario