viernes, 26 de mayo de 2023

El debat de 6 alcaldables

 

Sense xarxa a sota comentaré el debat d’ahir de 6 alcaldables.

6 no 7. El de Vox ja sap que els vots que recollirà són els vots de la gent emprenyada amb la política, els que utilitzaran aquella vella consigna de Herri Batasuna a les eleccions europees de “donde màs les duela”.

D’entrada vaig trobar a faltar una condemna al enviament d’armes a Ucraïna dels partits implicats en el Govern d’España i de Catalunya. No val dir que les coses que depassen l’àmbit local no interessen, ja vàrem veure com amb l’aplicació del 155 a Catalunya el PSC de l’Escala va passar a CP.

Em refereixo a ERC, CP i Comuns.

Seria bo que, sobre tot el CP, aprengués que tots els diners del pressupostos son per l’Atenció a les Persones, sigui la Policia, la major part del personal que treballa al Ajuntament, el canvi de la gespa del camp de futbol etc. etc. En canvi Serveis Socials son uns diners dedicats a les persones necessitades, a les dependents que no poden pagar-se les cures, als precaris econòmicament, als que viuen en habitatges sense títol habilitant, als que no poden adquirir el menjar necessari, etc. etc. Aquest temes, inclòs naturalment el personal que s’hi dedica, porten sempre el codi 231 davant. Es una quantitat que mai ha arribat al 5% del total, i que a sobre no s’executa del tot. El dels Comuns tenia tota la raó i no jugava amb xifres tal com se li va dir, varen perdre un regidor elegit l’any 2015 que no va obligar a l’anterior Alcalde a complir el 5% signat en un document, i va continuar per raons personals al Govern del llavors PSC.

Sobre el Parc Eòlic les posicions son diferents. A favor el CP, també a favor, amb alguns condicionants, Comuns i ERC, en contra clarament Gent i Junts. Alternativa per l’Escala va subratllar la feinada que hi ha per fer, a nivell més local, amb medi ambient i reciclatge i consum energètic. Un dels components de la llista i parella de l’alcaldable ja em va sorprendre agradablement en un debat al mateix Canal 10 el mes d’agost passat a la Punta a on va qualificar el nostre sistema de vida de “depredador” i tirava per les tesis del decreixement.

En el tema d’habitatge, poques idees amb força. A les 12 de la nit del dia del debat entrava en vigor la “Ley de la Vivienda  que canviarà bastant el futur del tema, es una llei criticada per la dreta i per la extrema esquerra. Però no podem amagar que es favorable als més desvalguts. Curiosament ni una paraula per part dels intervinents. Sí que es varen retreure el patrimoni immobiliari de l’Ajuntament en venda, Cala Matilde venuda per 180.000€, i Can Ramis.

Mentrestant des de Serveis Socials i la funcionaria que ara porta Habitatge, el 4art intent, decidien enviar a Girona a la SOPA (que en principi només atenent Girona i Comarca) a una parella de sense sostre que fa mesos viuen al carrer, ja identificats per la Policia. El noi va voler intervenir i el “conducator”, amb molta ma esquerra el va frenar. La Policia, ja preparada, de forma assenyada va tornar a fer el seu servei, més ma esquerra.

També es va parlar, no massa, de descentralitzar els actes culturals ( Xalem, Camp dels Pilans).

Els únics que varen posar veto a aliances va esser Gent de l’Escala: No als del 155.

De la Sanitat gestionada per Fundació Privada Salut Empordà cap comentari.      

Per acabar, tots els candidats, ideologia a part, semblen persones competents.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario