domingo, 24 de diciembre de 2023

El regal de Nadal pels propietaris i pel Govern.

 Fa una setmana es va posar sobre la taula al poble de l’Escala el problema de l’habitatge.

El motiu era la preocupació dels propietaris d’ habitatges turístics per un decret del Govern de la Generalitat que volia limitar el nombre d’habitatges turístics a 262 municipis de Catalunya, entre ells l’Escala. Només en podrien tenir 10 per cada 100 habitants, 1.050 per l’Escala. Actualment en tenim 3.213 amb la corresponent llicencia.

Ja no afectarà el decret al poble de l’Escala ni res de percentatges de pisos. Podem seguir fent com sempre.

Al Parlament de Catalunya el PSC ha obligat a modificar el decret per donar-hi suport, junt amb ERC, CUP i En Comú Podem ( encara podem dir Podem o només Comuns?).

El Govern Municipal de CP te quelcom a veure amb el PSC, pel que cal felicitar-lo també.

De totes formes, al poble, a l’Escala, li ha anat bé aquest episodi polític. Al tocar el decret inicial a gent benestant, hi va haver-hi mobilització immediata dels interessats i com es normal del Govern. I s’ha parlat del problema de l’Habitatge un dels Drets Fonamentals de les persones.

Per si cal explicarem quin tipus d’habitatge es el habitatge turístic. No es l’habitatge habitual de ningú. No es pot considerar segona residència, que des de  l’any 2020 es com si fos el propi domicili del propietari. Es senzillament un lloc a on es realitza una activitat econòmica, per entendre-ho com un habitatge a on de tant en tant passen visita metges privats.

El fet de ser una activitat econòmica fa que sigui pública la ubicació d’aquets negocis

Bon Nadal, als propietaris, al Govern i a tots els vilatans.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario