miércoles, 3 de septiembre de 2014

Safareig, enquestes i consultes. Remodelacio de la Façana Marítima

Un cop aprovat i pressupostat el projecte al Ple del Consistori amb l'abstenció de Convergència, i amb poca oposició (2 regidors), hi ha un canvi de l'executiva local d'aquest partit.

Es comença a recollir firmes pels negocis de la Platja  de les Barques: contra la remodelació/per informar millor del que es farà/ per convocar una consulta popular. Hi participa un grup de Facebook  Joves l’Escala que en la portada ja demanen un referèndum .

El 22 de juliol al butlletí de CDC ja es parla clarament del tema. (http://lescalacdc.wordpress.com/2014/07/22/necessitem-un-canvi/)

A finals de juliol hi ha una reunió de l’Ubet al Ajuntament amb una assistència de 20 persones ( dels 136 associats) i 18 vots en contra del inici del projecte i 2 abstencions. A la web del Ubet no hi ha noticia.

 El 30 de juliol es comença a reunir setmanalment (dimecres 20’30h) un grup de Podemos (Podem) a la plaça Victor Català,. El primer dia acudeix gent només interessada en aturar  la remodelació. Amb el temps queden, en principi, els interessats per la política en general. Amb el tema de la Platja hi ha de tot, predominant clarament la gent que vol una consulta popular (és lo que es pot esperar del nou grup).

Al recital d’havaneres de cada any del mes passat, apareix una pancarta contra al projecte (“ Referèndum” i “El poble en lluita “).

Per altre part, el Primer Tinent d’Alcalde feia unes declaracions a on quedava  clar que es tenia que buscar més consens i que es posposava el inici de les obres fins que això  s‘aconseguís. A més es farà una enquesta per “una empresa especialitzada” . Deduïm, també la periodista que dona la noticia, que fins desprès de les eleccions municipals de 2015, res de res. Per no “polititzar” el tema, es diu.

Hi ha un grup (Forum l’Escala-Empuries), representat per una escalenca amb nom i cognoms, Assumpció Vila Mitjà, que demana al Ajuntament/ al Govern municipal/ a una part del Govern si volem afinar, que reconsideri el fet d’aturar el projecte de la remodelació de la façana marítima de l’Escala. (http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/770085-suport-a-la-reforma-del-front-maritim-de-lescala.html).

Dies més tard l’Alcalde continua amb l’idea de l’enquesta però no es desdiu de fer les obres “al contrari volem reforçar-ho amb l’enquesta”. Sembla que ja no tindrem d’esperar al proper any pel començament del projecte. O sí?                                        (http://www.canal10.cat/media-gallery/mediaitem/11477-el-del-2014-no-ha-etsat-un-estiu-bo)

 Ahir llegíem al Punt que “CiU, JxE i el PP aproven el projecte però critiquen les formes de tirar-lo endavant”. Tots tres demanen una consulta popular. Son 7 regidors, amb 6 ja poden demanar la consulta (Llei de Catalunya 4/2010).  Per què no ho fan?  (http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/772977-apelmlen-al-dialeg.html?cca=1)

Jo crec que no hi havia motiu per espantar-se amb el safareig que hi ha hagut i si es volia preguntar al poble, una consulta era lo pertinent. L’Alcalde tot sol la podia convocar.

L’enquesta es una mala idea. Sigui quin sigui el resultat, la part que es consideri perdedora demanarà una consulta. Jo crec que ja hi havia legitimitat democràtica per fer el previst. Si es vol augmentar aquesta legitimitat nomes hi ha una sortida: una consulta. Els contraris al projecte no l’han proposat, ni a nivell institucional (6 regidors) ni a nivell popular (1.500 firmes)

Bona Festa Major !!!

l’Escala 2 setembre de 2014-09-02
llcp1333


No hay comentarios:

Publicar un comentario