viernes, 22 de abril de 2016

LA LLEI 24/2015. A TENIR EN COMPTE PELS PROPIETARIS QUE LLOGUEN HABITATGES

El llogar una casa en principi no ens té de portar problemes, si les persones, i les administracions  compleixen amb els seus deures.

Les persones llogateres tenen de pagar puntualment el lloguer, en els primers 7 dies del mes. En cas que no el paguin el propietari pot acudir al jutjat i aquest procedirà a un desnonament i si cal al llançament del llogater.

Amb la nova llei 24/2015 no es pot fer cap desnonament si el llogater esta en Risc d’Exclusió Residencial (RER) ( acreditat pels Serveis Socials del municipi), i l’Administració  no li ofereix cap habitatge en el mateix municipi. (Ajuntament, Consell Comarcal, Generalitat de Catalunya)

Llei 24/2015:
..............
Article 5. Mesures per evitar els desnonaments que puguin produir una situació de manca d’habitatge
.............
punt 6 : Les administracions públiques han de garantir en qualsevol cas el reallotjament adequat a les persones i unitats familiars en risc d’exclusió residencial que estiguin en procés d’ésser desnonades de llur habitatge habitual, per poder fer efectiu el desnonament. .........
.........................
La causa del desnonament pot  ser falta de pagament o finalització del contracte.
L’Ajuntament té de disposar d’habitatges alternatius per poder fer el desnonament.


2 comentarios:

  1. ¿Quieres decir que los que viven en alquiler están con la cuerda al cuello? Si es así este país va mal, muy mal, porque cada caso es un mundo que debe ser analizado independientemente.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No, más bien el arrendador no puede echar al arrendatario si este no dispone de vivienda alternativa i esta en situacion económica precaria, valorada por Servicios Sociales.

      Eliminar