viernes, 10 de junio de 2022

La nova Llei d’Habitatge de Catalunya

nº 437

Informe SER.GI novembre de 2017, encarregat i pagat per l’Ajuntament de l’Escala:

“Pensem que seria necessari donar a conèixer a tota la població escalenca la problemàtica existent el municipi en temes d’habitatge i la necessitat de donar una resposta adequada”.pag. 26

 

Memòria 2020-2021, sobre Habitatge de l’empresa APROP encarregada i pagada per l’Ajuntament de l’Escala:

 

-“177 comptadors amb consum «0»des de l’any 2015”pg6

-“En aquest període ens han arribat 3 immobles de l’Agència d’Habitatge de Catalunya. D’aquests 3 no en disposem cap.” pag.7

 -“L’any 2017 es tenien identificades al municipi 65 ocupacions irregulars i amb la darrera actualització que hem realitzat en data 24 de maig de 2021, la xifra ascendeix a les 95 ocupacions irregulars.” pag. 10

 

L’informe de SER.GI estava penjat a la web de l’Ajuntament i actualment ha desaparegut. L’informe d’APROP del novembre de 2021 no s’ha publicat

 

Sobre donar a conèixer a tota la població escalenca el tema d’habitatge no s’ha fet, ni es farà. Estem massa a prop de les eleccions. El tema del POUM es fa amb el filtre de Neòpolis, empresa encarregada i pagada per l’Ajuntament, evita el contacte directe del poble amb el Govern Municipal.

 

13 gener 2010  El projecte per fer un bloc de 28 pisos de protecció oficial a l'Escala comença a avançar (web del Ajuntament de l’Escala)

 

17 febrer 2016: L'Ajuntament de l'Escala ha iniciat els tràmits per exigir la cessió obligatòria d'una seixantena d'habitatges buits (web Ajuntament)

 

7 març 2018: L'Ajuntament de l'Escala posarà en marxa un paquet de mesures amb l'objectiu de mobilitzar pisos buits i afavorir que puguin oferir-se com a lloguer social(web de l’Ajuntament de l’Escala)

 

I així podríem continuar, inclús un compromís amb Catalunya Caixa per una quantitat de pisos de lloguer social que va fer que aquesta Caixa no fes Faixa i anés a la Caixa “la nostra”. Dels pisos no en sabem res.

 

Als programes de Radio l’Escala el nostre Alcalde ja ha repetit diverses vegades que el tema d’Habitatge sobrepassa  a l’Ajuntament i que altres Administracions que estan per sobre tindran d’actuar. No hi estem pas en desacord, però la demanda te de sortir de l’Ajuntament i els empadronats al poble no es poden quedar al carrer, com va passar el dia 22 de maig de 2019 amb un escalenc amb greu discapacitat, sembla que amb alguna conducta incívica, però no denunciable.

 

Si el problema es de la Diputació, de la Generalitat, del Govern de Madrid........o de l‘ONU. l’Ajuntament ha d’acudir-hi i el poble al seu costat.

Així ho diu l’Estudi de SERGI de desembre de 2019 sobre habitatge a Figueres ( Gràfic 35)

 

On aniran els ocupants dels 95 habitatges ocupats?

 

Llei d’Habitatge de Catalunya 1/2022, vigent des del passat 8 de març:

 

Article 1. Modificació de l'article 5 de la Llei 18/2007

 

b) L'habitatge o l'edifici d'habitatges estiguin desocupats de manera permanent i injustificada durant un període de més de dos anys. Ni l'ocupació d'aquests habitatges sense títol habilitant ni la transmissió de la titularitat a favor d'una persona jurídica alteren la situació d'incompliment de la funció social de la propietat.»

 

Article 4. Modificació de l'article 113 de la Llei 18/2007

......................

«2 bis. La multa coercitiva a què fa referència l'article 42.6 té un import de mil euros per cada habitatge per lapses de temps d'un mes mentre romanguin desocupats, amb un import màxim total del 50% del preu estimat de l'habitatge.»

 

Ara tenen eines només fa falta que les llegeixin i les apliquin. Si volen, clar.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario