domingo, 19 de junio de 2022

LA VANGUARDIA, les ocupacions d'habitatge i la desinformació,

 LA VANGUARDIA

Opinió




Josep Pedrerol

T'has passat mitja vida pagant un pis amb sang, suor i llàgrimes. Què difícil ha estat algunes vegades arribar a final de mes, fer front a tots els pagaments, ajustar d'aquí i d'allà. Però ho has aconseguit, tens motius per sentir-te orgullós: treballar dur ha tingut recompensa. És casa teva, sí, la teva llar. Quina agradable sensació la de no estar pendent d'aquesta maleïda lletra mensual. Tot i que lamentablement no pots estar del tot tranquil. Porta blindada, alarma... Protèget. No per a un possible robatori, no, sinó per a una possible okupació.

Resulta que te'n vas quinze dies al poble, a gaudir dels teus i dels teus records, i en tornar tens una família vivint a casa teva. Què fas? Poca cosa. La indefensió a Espanya, on l'augment dels pisos ocupats és un escàndol, és total i absoluta. Poses una denúncia, però l'assumpte es pot arribar a resoldre en tres anys. I això amb sort. De sobte, t'has quedat sense la casa que havia costat tant pagar o, pitjor, que encara estàs pagant al banc. I ara, què et queda? Sense casa i sense opció de recuperar-la en un termini raonable, toca buscar un lloc on viure mentre has de continuar pagant l'aigua i la llum del pis que t'han ocupat, la teva propietat. Si no ho fas, et denuncien. És demencial i terrible, però passa.

 En altres països, com Alemanya, no s'adonen amb tonteries. En vint-i-quatre hores tens els llogaters forçosos fora de la casa

Aquí els nostres polítics no es posen d'acord per legislar en condicions aquest sinsentit. És cert que hi ha persones que no tenen un lloc on viure. I cal ajudar-los, sens dubte. Però per això hi ha els serveis socials dels ajuntaments i de les comunitats autònomes, per buscar-los un lloc adequat. Els pisos de protecció oficial estan per dotar d'un espai digne aquells als quals els seus ingressos no els permeten llogar o comprar.

Què és això de ficar-se en una casa aliena pels braves, canviar el pany i contractar un advocat per viure aquí? N'hi ha prou ja. No permetem que aquells que han treballat tota la vida per tenir un habitatge, o que fins i tot han aconseguit una segona residència, es quedin sense gaudir de l'esforç de tota una vida.

CARTA DE RESPOSTA A LA VANGUARDIA DEL PROPIETARI D'AQUEST BLOG

Desinformació

Avui (6/6/2022) al diari en paper apareix un article del sr. Josep Pedrerol, “Indefensos”, que desinforma als lectors i els pot crear temors injustificats, en un tema de tanta actualitat com les ocupacions il·legals d’habitatges.

Tot el que explica el sr. Pedrerol es tracta del delicte de “violació de domicili” descrit en l’article 202 del Codi Penal vigent i que afecta a la residencia habitual d’una persona i també a la segona residencia (STS 852/2014)

En els dos casos la Policia te d’actuar de forma immediata per estar els ocupants cometen el delicte de forma flagrant, (in fraganti) mentre estan a l’habitatge.

lluis cipres paltre 40593212Y

c/ sant pere 27, l’Escala (17130), tf 972772476


LA CARTA, NATURALMENT NO VA SER PUBLICADA, JA QUE POSA EN EVIDENCIA LA DEMAGOGIA I DESINFORMACIÓ SOBRE UN TEMA TAN PREOCUPANT COM LES OCUPACIONS. PREOCUPANT DES DE DIVERSOS PUNTS DE VISTA.



No hay comentarios:

Publicar un comentario