lunes, 18 de noviembre de 2019

ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS L’ESCALA 2020


Cada any igual. No hi ha manera que el Govern Municipal, reconegui la quantitat de diners dedicats a l’Assistència Social. No pot ser que no dominin les normes sobre pressupostos i em costa pensar que menteixen.

Les normes venen donades per l’Estat, (última modificació, text consolidat):

 


Consta amb caràcter general de 3 nivells de desagregació, el 3er. nivell que consta de 3 dígits es el que indica “a que van destinades les despeses”. Es tipifica un grup de programes:

 • 231. Assistència social primària

En aquests programes s'imputen les despeses dutes a terme per l'ajuntament per desenvolupar l'assistència social primària: la promoció de la igualtat de gènere, promoció i reinserció social de «marginats» (Així ho detalla l'ordre!);  prestació de serveis a les persones dependents i d'assistència social, residències de gent gran i altres de naturalesa anàloga; l'avaluació i informació de situacions de necessitat social i l'atenció immediata a persones en situació o risc d'exclusió social.

Els pressupostos tenen d’estar exposats 15 dies al Ajuntament després de la seva publicació al BOP ( 8 novembre), però no els exposen perquè ningú va a consultar-los. En cas d’anar-hi sereu ben tractats per Intervenció, només cal dir que ho  demaneu com escalenc, quan us preguntin  el motiu de la demanda.

Tot això ho explico, perquè un any més, estic cansat de sentir  pels nostres mitjans de comunicació inexactituds sobre el tema. Aquest any la consigna es que es dedica un 5% (si, el que va provocar la baixa del  regidor d’ICV, fa 4 anys) a l’Atenció a les Persones. Home.....posats a dir es dedica un 100% del pressupost a l’atenció a les persones. Que faríem sense Policia, sense el personal del Consistori, sense la recollida de residus per part de l’empresa xinesa, o el servei d’aigua de la multinacional francesa i tants altres serveis. Curiosament a l’Atenció a les Persones, en aquest pressupost, si dediquen 5.000€, correctament classificat amb el  codi 231 (pagina 7 del pressupost de despeses, últim paràgraf).

Bé, el total del pressupost es de 24.484.781,46€. El total dedicat a Atenció Social (Atenció a Persones “marginades” i altres) es de 760.593,90€, exactament un 3,10% del total.

Per acabar repassem el pressupostat en aquest tema en % i la liquidació corresponent ( ): 2015= 2,41% (1,57%), 2016= 3,21%(2,01%), 2017= 3,05 (2,59%), 2018= 4,11%(2,73%), 2019= 5% (sense liquidar encara) i 2020= 3,10% (naturalment sense liquidar)

FontsBOE, BOP, Pressupostos en paper, Web de l’Ajuntament de l’Escala.

L’únic que he fet jo es sumar les quantitats del codi 231 i fer una regla de tres. Espero que no m’hagi “esbiaixat” molt. Dic el mateix que diu la Web de  l'Ajuntament, a veure si ens aclarim.

1 comentario: