viernes, 3 de mayo de 2024

El Ple del Ajuntament de l'Escala del dia 29 d'abril

 Ple llarg, degut que s'han tractat temes importants:

- Informe del Defenssor del Poble

- Venda de la vivenda de Can Ramis 

- Inversió a Mas Vilanera

- Destí del terrenys de La Palmera

- Piscina del Hotel Voramar

- Reforma Passeig Lluis Albert

- Vorera del Banc d'en Sinofós

Després d'unes quantes hores discutint de forma ordenada aquests temes. El últims 5 minuts es va informar de el llançament/desnonament de 4 escalencs que varen quedar al carrer amb una actuació sembla que poc ortodoxa tant per la força pública com per la delegació judicial. En cap moment es va mostrar l'ordre judicial ( es va dir que era per telèfon ) i els Serveis Socials del poble no varen ser avisats del dia i l'hora tot i que si coneixien molt bé el cas. En el seu moment, ja fa anys, l'entitat bancaria Abanca va denunciar penalment al matrimoni ocupant (es tractava d'una ocupació social), la jutgessa va absoldre als acusats cosa va permetre que visquin a la mateixa casa. Actualment no sabem qui es el propietari. Degut a aquest fet (sempre dolorós per tots els participants) es va mobilitzar l'assistència mèdica de que en certs moments disposa la PAH. El marit va acabar traslladat amb ambuláncia al CAP. Res greu, ja esta d'alta. En aquest moments s'ha denunciat a la Comissaria dels Mossos per no recollir una denuncia i s'està estudiant i preparant una denuncia al Consell Poder Judicial contra el Jutjat nº 5 de Figueres actor del llançament.

Ens felicitem que els 4 escalencs estiguin ara sota la protecció del Ajuntament a un Hostal en degudes condicions. 

Només cal llegir la premsa per saber que aquesta situació provoca una alteració greu de la Salut Pública ( en aquest camp té competència l'Ajuntament). No cal fer una exposició de les conseqüències físiques i mentals (amb resultat de mort algunes vegades), d'aquest problema d'Habitatge a on la competència també es clara del Consistori.

Els 16 components del Ple i varen dedicar molt poc temps. Però el Govern va actuar i no va semblar que fos per la pressió de                 l'oposició. La actuació potser no és l'ideal, si tenim en compte els 3.213 pisos turístic que tenim al poble i que la majoria, en aquest temps, estan buits. 

Continuarà

No hay comentarios:

Publicar un comentario