domingo, 13 de marzo de 2016

Resposta al article de la Directa “Sobreviure al sistema psiquiàtric” Ramon Gonzalez, 02/03/2016

“Ingressos forçosos”

Tots els ingressos forçosos tenen de ser comunicats al Jutjat de Guardia abans de 24 hores. El jutge acudeix al centre acompanyat per el Secretari Judicial i un Metge Forense. S’entrevisten a soles amb el malalt i decideixen si el ingrés forçós és o no adequat..

“....Em vaig quedar allà tres dies, sol, lligat al llit.....”

Lligar un malalt (contenció mecànica) es molt desagradable, però es fa en tots els hospitals del mon ( no només a les unitats de Psiquiatria). Pacients amb demència crònica o transitòria (efectes postanestesia), que s’arranquen les vies per rebre medicació, que poden agredir altres malalts o saltar per la finestra etc. En aquests casos es pot seguir el manual: “Contención mecànica. Restricción de movimientos y aislamiento. Manual de uso y protocolos de procedimiento” de J.A. Ramos Brieva, Ed. Masson (1999)

Practiques de dubtosa validesa clínica com la teràpia electroconvulsiva (TEC)*”

L’estudi que es referencia es un estudi de dos psicòlegs, quan el TEC sempre te d’esser prescrit i practicat per un metge psiquiatre.
“La terapia electroconvulsiva (TEC) es uno de los tratamientos disponibles para atender a las personas con trastornos mentales graves, que ha probado su eficacia, efectividad y eficiencia según ha quedado reflejado en varias guías clínicas de ámbito internacional.” “Guía de buena práctica clínica sobre la teràpia electroconvulsiva” Generalitat de Catalunya – Departament de Salut (2014)

“...reafirmen la relació entre salut mental i factors com la classe social i el gènere  “

Els determinants socials de la salut afecten a la salut en general no tan sols a la mental.
El DSM es un llistat de trastorns promogut per les companyies asseguradores d’Estats Units. Tots els psiquiatres som conscients d’això. No es un llibre per estudiar Psiquiatria. Però sempre que es vol parlar malament de la Psiquiatria, crítica que es necessària, es parla del DSM.

El TDAH existeix o es un invent ? Esta sobrediagnosticat ? Es possible, però es sospitós que quan es parla de TDAH es parli del medicament “Concerta” que pot valer 99€ la capça i no es parli de “Rubifen” que no arriba als 5€ la capça i que es exactament el mateix producte: metilfenidat. Sobrediagnosticar es un error, prescriure les presentacions més cares del mateix medicament es un altre error. Ara negar que existeix el TDAH es un error terrible que fa patir als pares que sí que creuen que el seu fill te un problema important i que veuen que amb el tractament millora. Que els medicaments son una droga ? I tant ¡ Que son perillosos ? I tant ¡ El medicament que mes morts ha fet a la humanitat es el àcid acetil salicílic (la simpàtica Aspirina).

Aquesta societat esta malalta, i amb això coincideixo amb l’article i entre tots em d’intentar de cuidar-la. Però de malalties mentals, com de físiques, ni haurà sempre. Menys si millorem els determinants socials.

lluis cipres paltre. metge-psiquiatre jubilat. Subscriptor de la Directa

l’Escala 08-03-16 dia de la Dona Treballadora

No hay comentarios:

Publicar un comentario